SON DAKİKA
Hava Durumu

“Belediyecilik dokunmak, hissetmek ve aşkla sorunlara odaklanmaktır!”

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçesinin tarihine, doğasına, her sokağına, sevgi ve saygı ile bağlı, içimizden biri… 2019’da başladığı başkanlık görevini 5 yıl boyunca ayırmadan, ayrışmadan, canla başla sürdüren Başkan Aydın, yeniden Cumhur İttifakı’nın Yenişehir belediye başkan adayı oldu… O’nu biraz daha yakından tanımak üzere; işte küçük yaşlarda çiftçilikle başlayıp başkanlığa uzanan hayat hikâyesi…

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 15:18
Kaynak: Asuman Kurt Öge
“Belediyecilik dokunmak, hissetmek ve aşkla sorunlara odaklanmaktır!”

Yıl 1966… Yenişehir Beypınar Köyü’nde çiftçilik yapan Nurettin-Halime Aydın çiftçinin 4’üncü evladı Davut dünyaya geldi. Ailenin en küçüğü olan Davut Aydın, sadece anne ve babasının değil ağabeyleri Yusuf, Nasuh ve İbrahim’in de mutluluk kaynağı oldu.

Evet yoksulluk ve yoksunluk, o yılların Türkiye’sinde, herkes için geçerliydi ve Aydın Ailesi de Aşık Veysel’in söylediği gibi kazma ile toprağın karnını yararak geçimini sağlıyordu. Dolayısıyla ailenin her ferdi yaşı ve gücü oranında bu geçim mücadelesine katkı vermeye çalıştı. Küçük Davut da daha 3-4 yaşlarındayken tarımsal üretimin bir parçası haline gelerek, ailenin kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere beslediği hayvanları gütmeye başladı. Hatta öyle ki Davut, ilkokul yıllarında eğer sabahçıysa öğleden sonra, eğer öğlenciyse sabahtan bu görevi ihmal etmedi. Çantasındaki azığı ve yanından hiç eksik etmediği kitap ve defterleriyle hem derslerine çalıştı hem de çobanlık görevinin üstesinden geldi…

OKUL YILLARI

Genelde ağabeylerinin kıyafetleri, ters çevrilerek O’na yeni giysilere dönüştürdü. Kullanılmış defterlerin temiz sayfaları O’nun kurşun kaleminin emrine verildi. Dile kolay, elde yok avuçta yok, helalinden verilen hayat mücadelesinde gün geldi bir kurşun kalemin yarısı, gün geldi bir silginin parçası, gün geldi büyüklerinin temiz kullanmaya özen gösterdiği ders kitapları O’nun eğitim materyalleri oldu.

Aydoğdubey İlkokulu’ndan bu şartlarda mezun olan Davut Aydın için artık, ortaokul kaydının sırası gelmişti. O yıllarda Yenişehir’de iki lise vardı. Milliyetçi- Muhafazakâr bir kültürden gelen Nurettin-Halime Aydın çifti, “Evladımız dinini, diyanetini de bilsin” diyerek Davut Aydın’ın kaydını, 1978 yılında Yenişehir İmam Hatip’in orta bölümüne yaptırdı. Davut’un eğitimine büyük önem veren Aydın Çifti için, ailenin tek okuyan çocuğu gurur kaynağıydı. Ortaokul ve lise yıllarında da hafta sonları ve yaz tatillerinde köydeki işlerine devam eden, “tarlasını sabanla sürecek, bir traktörün direksiyonuna geçecek ve de harmanda dövenin üzerine çıkacak kadar” iyi bir çiftçi olan Davut Aydın, okulunun da en başarılı öğrencileri arasında yerini aldı.

Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle spora da ilgi duymaya başladı. Hem ortaokul hem de lise de okulun atletizm, futbol ve voleybol takımlarının en gözde isimleri arasında yerini aldı. Tam da bu döneme ait ilginç bir anısı var Davut Aydın’ın…

“12 Eylül 1980’de darbe oldu. Lise birinci sınıftayım ve bizim sınıfta da bir darbe oldu. Sınıf başkanı birkaç arkadaşın isimlerini tahtaya yazıp şikayetçi olunca, bütün sınıf başkanı değiştirme kararı aldı. Mevcut başkan yine aday oldu, arkadaşlar da benim ismimi önerdi. Oylama yapılınca bütün sınıf el kaldırdı ve yeni başkan olarak beni seçtiler. Üstelik hiç seçim olmadan tam 4 yıl boyunca sınıfın başkanlığını yaptım.”

FUTBOL TUTKUSU

Derken liseden çok iyi bir diploma notuyla mezun olan Davut Aydın’ın artık kendi ayaklarının üzerinde hayata tutunmasının da vakti gelmişti. Önce doğduğu Beypınar Köyü İlkokulu’nda ücretli öğretmenlik yaptı, sonra bir kooperatifte, ardından da bir gıda fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı.

Bu arada futbol O’nun için bir tutku haline gelmişti. Amatör sahalarda yeteneğini gösteren Davut Aydın, 1986 yılını Hatay’da asker olarak karşıladı. Mayıs 1988’de Ağrı’daki birliğinden teskeresini alıp döndüğü Yenişehir’de yeniden kooperatifte işçi olarak çalışmaya başladı. Oynadığı amatör futbol kulübünün formasını da kaldığı yerden terletmeye devam etti. Lakin bir müsabakada rakibiyle girdiği ikili mücadele sırasında ayak bileğinde yaşadığı ciddi sakatlık, Davut Aydın’ı yeşil sahalarla ilgili yeni bir tercihe zorlayacaktı. Futboldan kopamayan Aydın, amatör sahalardaki varlığını hakemlikle devam ettirme kararı aldı.

MEMURİYET YILLARI

Amatördeki başarılı yönetimlerinin ardından İl Hakem Kurulu üyeliğine seçilen Davut Aydın, 1990 yılına geldiğinde Yenişehir Belediyesi’nde büro işçisi olarak çalışmaya başladı. Lakin O’nun için eğitim çok önemliydi. Hem işini yaptı hem de Anadolu Üniversitesi’nin halkla ilişkiler ön lisans programından diploma aldı. 1992 yılında da Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün açtığı memuriyet sınavına girdi. Sınavdan başarıyla geçen ve artık bir devlet memuru olarak Yenişehir Belediyesi’ndeki mesaisini sürdürmeye başlayan Davut Aydın, su işleri, emlak ve gelir servislerinde tam 29 yıl devletine ve milletine hizmet verdi.

ÇEKİRDEK AİLESİ

Bu arada Davut Aydın, memuriyet yıllarında tanıştığı Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticilerinden Gülfer hanımla hayatını birleştirdi. Halime Gülda ve Ayşegül Ferda’nın babası Davut Aydın, hikâyenin bu bölümüyle ilgili şu dip notu düşüyor:

“Evet fakir bir aileden geldim. Ama Allah’ın bana verdiği iki kız evladıyla gerçek zenginliğin ne olduğunu öğrendim. Kızlarımın her ikisine de çift isim verdik. İlk kızıma çok sevdiğim annemin ismi Halime’yle birlikte kıymetli eşim Gülfer Hanım ve benim adlarımızın ilk hecelerinden oluşan Gülda adını ikinci isim olarak verdik. İkinci kızımız dünyaya geldiğinde ise O’na Halime Gülda’nın isteğiyle ‘Ayşegül’ dedik ve ikinci isim olarak yine benim ve eşimin adlarının hecelerinden oluşan Ferda’yı ekledik. Rabbim bütün evlatlarımıza sağlık sıhhat versin.”

SİYASET HAYATI  

Peki yeşil sahalardan kopamayan Davut Aydın, siyaset sahasına nasıl inmişti?

Emeklilik dilekçesini vermeye hazırlandığı günlerde, arkadaşları Aydın’ı yerel yönetimdeki tecrübe ve bilgi birikimine istinaden belediye başkan adayı olması yönünde zorluyorlardı. İlçe halkının da çok sevdiği Davut Aydın ise, gençlik yıllarında rehber edindiği Alparslan Türkeş’in, çalışma hayatı yıllarında bilgeliği ve devlet adamlığıyla örnek lider olarak gördüğü Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği yoldan yürümek istedi. Bu nedenle aday adaylığı başvurusunu MHP’den yaptı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin oluruyla da Cumhur İttifakı’nın Yenişehir Belediye Başkan adayı olarak 2019 seçimlerinde siyaset sahasına indi.

BELEDİYE BAŞKANI

Nitekim 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olarak yüzde 48’lik oy oranıyla sandıktan zaferle çıkan Davut Aydın, 1990 yılında kapısından büro işçisi olarak girdiği Yenişehir Belediyesi’ne 1 Nisan 2019’da yani tam 29 yıl sonra belediye başkanı olarak adım attı.

O günden bugüne, ilçesinde Türkiye’ye örnek gösterilen pek çok hizmet ve yatırıma imza atan Davut Aydın, 31 Mart seçimleri öncesinde Yenişehir’de yeniden Cumhur İttifakı’nın adayı olarak ilan edildi. Eğitimden ulaşıma, ekonomiden sosyal dayanışmaya onlarca yeni projeyle seçmenin karşısına çıkan Davut Aydın, belediyeciliğine bakışını ise ilkelerini MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin belirlediği “Üretken Belediyecilik” modeliyle anlatıyor.

BAHÇELİ’NİN NASİHATİ İLE

Davut Aydın diyor ki:

“Geride bıraktığımız 5 yıl boyunca her gün mesaime Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ‘Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır, belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır’ nasihatini dikkate alarak başladım. Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yıl boyunca da bu nasihat hiç aklımdan çıkmayacak.”

Kaynak: Asuman Kurt Öge

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.